2019 YILI ÖLÇÜ VE TARTI ALETLERİ MUAYENESİ HAKKINDA 28.02.2019 1:44:45 PM

Esnaflarımızca kullanılan aşağıda özelliği belirtilen terazi kullanıcılarının belediyemiz Zabıta Müdürlüğüne başvurarak 01 Ocak 2018 tarihinden 28 Şubat 2018 tarihine kadar beyanname verilmesi gerekmektedir.

Belediye Grup Merkezi Ölçüler ve Ayar Memurluklarına Müracaat Edilmesi Gereken Ölçü Aletleri:

1) Belediyelerce tespit edilecek yer ve günlerde kurulan, üretici ve pazarcılar tarafından malların doğrudan tüketicilere perakende olarak satıldığı açık veya kapalı Pazar yerlerinde kullanılan ve tartım kapasitesi 2000 kg. ve altında olan, 3 ve 4. Sınıf otomatik olmayan elektronik tartı aletleri

2) Yay ve elektronik tartı tertibatı bulunmayan maksimum kapasitesi 2000 kg’a kadar (2000 kg dahil) mekanik tartı aletlerinden,

3) Masa Terazisi

4) Asma Teraziler

5) Tek Kollu Kantarlar

6) İbreli Teraziler

Not: Muayene süresi, tartı aletinin damgalandığı yıldan itibaren başlanarak 2 yıl olarak hesaplanır. Damga süresini doldurmuş tartı aletlerinin periyodik muayeneleri için, kullanıcılar tarafından sürenin dolduğu yılı takip eden yılın Ocak ayının başından Şubat ayının sonuna kadar, tartı aletinin tipi, sınıfı ve kapasitesine göre Grup Merkezi Belediye Ölçüler ve Ayar Memurluklarına müracaat edilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde 3516 sayılı ölçüler kanununun 14 ve 15. maddeleri gereğince cezai işlem uygulanacağından; vatandaşlarımızın cezalı duruma düşmemeleri amacıyla yukarıda öngörülen yasal işlemlerin zamanında yerine getirmeleri önemle duyurulur.

• T.C. Battalgazi Belediyesi Resmi Internet Sitesi
•  Başkan Foto Galeri •  Meclis Üyeleri •  Battalgazide Tarım •  Video Galeri •  Evrak Doğrulama
•  Misyonumuz •  Mahallelerimiz •  Hava Durumu

Telefon : 0 422 328 44 44 - Faks : 0422 322 00 50