MALATYA BATTALGAZİ BELEDİYESİ

GERİ GİT        İLERİ GİT

KUTLU DOĞUM HAFTASI DÜZENLENDİ

BATTALGAZİ, YİBO. SALONUNDA KUTLU DOĞUM HAFTASI MÜNASEBETİYLE TÖREN DÜZENLENDİ

Peygamber Efendimizin Doğum Günü münasebetiyle, Battalgazi İlçesi, YİBO (Yatılı İlköğretim Bölge Okulu) Salonunda anma töreni düzenlendi.

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle düzenlenen törene; Battalgazi Belediye Başkanı; Selahattin GÜRKAN, İl Müftüsü; Mehmet SÖNMEZOĞLU, Battalgazi İlçe Müftüsü; H. Mustafa KILIÇ, Dr Abdurrahman ATEŞ, AKP İlçe Başkanı; Mehmet İLBAK ve kalabalık vatandaşlar topluluğu ile öğrenciler katıldı.

Yapılan kutlu doğum haftası töreninde Peygamberimizi anma konuşmaları yapıldı. Konu olarak seçilen “İslam Ahlakında Aile” üzerine yapılan konuşmalarda Battalgazi İlçe Müftüsü; H. Mustafa KILIÇ ile Dr Abdurrahman ATEŞ birer konuşma yaptılar. Özet olarak; “Yüce dinimiz, huzurlu ve mutlu dünyanın en büyük hayat kaynağıdır. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı, yüzyıllar önce bir ilim ve kültür bayramı şeklinde kutlanan mevlid geleneğini canlandırmayı amaçlamış, bu düşünce ile de peygamber efendimizin doğum gününü içine alan haftayı “Kutlu Doğum Haftası” olarak ilan etmiştir.

Bütün güzellikleri bünyesinde toplayan ve güzel ahlakı tamamlamak için gönderilen Hz.Peygamber, model ise Peygamberimizininsanlığa sunduğu modeldir. İslam Ahlakında Aile yapısının toplumdaki önemi vurgulandı. Peygamberimizin varlığının, İnsanlık için bir güneş olmuş, çirkinlikleri güzelliklere tebdil etmiştir. İnsanlık onun getirdiği yüce değerler ve prensipler doğrultusunda büyük medeniyetler kurmuş, kaybedilen haklarına kavuşmuş,fıtratında var olanyüce değerlerin farkına varmış, kadın ve erkeğin cemiyette eşit olmanın hazzını tatmıştır.

Dünya, sevgi üzerine kurulmuştur. Sevgi ve hoşgörü bütün problemlerin yegane çözüm kaynağıdır. Bütün insanlığı kucaklayan Peygamberimiz Hz.Muhammed (s.a.s.)’in doğum yıldönümü bütün vatandaşlarımızın sevdiklerine bir dal gül vermesinin, insanımızın birbirine daha sıcak bakmasına vesile olacağı ve hoş görü ortamı yaratacağı inancındayız.” denildi.

Konuşmalar sonunda ödül töreni yapıldı.

17.08.2009 tarihinde yayınlanan bu haber 813 kişi tarafından okumuştur.

MALATYA BATTALGAZİ BELEDİYESİ

GÜNCEL HABER BAŞLIKLARI

BAŞKAN GÜRKAN, “BÜYÜK ZAFERİ GURURLA KUTLUYORUZ” >> 29.08.2014
TARİHİ KENTLER BİRLİĞİ AĞUSTOS AYI ENCÜMEN TOPLANTISI YAPILDI >> 28.08.2014
BATTALGAZİ BELEDİYESİ ÇAĞRI MERKEZİ HİZMETE GİRDİ >> 25.08.2014
AĞBABA, BAŞKAN GÜRKAN’A TAZİYE ZİYARETİNDE BULUNDU  >> 22.08.2014
BAŞKAN GÜRKAN, DOST MECLİSİ’NE KATILDI >> 21.08.2014
BAŞKAN GÜRKAN’IN AĞABEYİ TOPRAĞA VERİLDİ >> 17.08.2014
ENGELLİLER, TUR OTOBÜSÜ İLE TARİHİ YERLERİ GEZDİ >> 14.08.2014
UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ BAŞLADI >> 13.08.2014
BAŞKAN GÜRKAN, “KAZANAN MİLLETİMİZ VE YENİ TÜRKİYE OLMUŞTUR” >> 11.08.2014
MİLLETVEKİLİ FINDIKLI, BAŞKAN GÜRKAN’I ZİYARET ETTİ >> 08.08.2014
MİLLETVEKİLİ ÖZ, BAŞKAN GÜRKAN’I ZİYARET ETTİ >> 08.08.2014
ORGENERAL MENDİ VE TÜMGENERAL AKTI, BAŞKAN GÜRKAN’I ZİYARET ETTİ >> 08.08.2014

Sitenin Mobil Uygulaması

Ana Sayfa  |  Haber Arivi  |  Fotograf Galerisi  |  Bilgi Edindirme Formu  |  İletişim Formu  |  İletişim  |  Kervansaray Buluşmaları
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Belediyemiz Hakkinda Birçok Bilgiye Ulasabileceginiz Resmi Internet Sitesi. - http://www.battalgazi.bel.tr - Battalgazi Belediyesi Internet Sitesi 2009
Tüm Hakları Saklıdır.  -  Telefon: (0422) 323 63 66 - 63 24 - 63 25 - 63 26 PBX   -  Faks: (0422) 322 00 50

TÜRKİYE'NİN HER YERİNDEN 444 65 95 NOLU ÇAĞRI MERKEZİNE ULAŞABİLİRSİNİZ.
Çağrı Merkezimizde Sadece Mesai Saatleri İçinde Operatör Bulunmaktadır.