Vejetaryen Yemek Yarışması
MALATYA MUTFAĞINDA VEJETARYEN(Etsiz)YEMEK YARIŞMA ŞARTNAMESİ
Yarışmanın Adı: “Malatya Mutfağında Vejetaryen(Etsiz) Yemek Yarışması”
Yarışmanın Konusu ve Amacı:
İlimizin var olan kültürel yapısıyla, zengin mutfak kültürünün tanınması, unutulmaya yüz tutmuş yöresel yemeklerimizin ortaya çıkarılması ve tespit edilen bu yemeklerin gastronomi turizmi alanında tanıtılması amacıyla Belediyemiz tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında “Malatya Mutfağında Vejetaryen (Etsiz) Yemek Yarışması” yapılacaktır.
Katılım Şartları ve Yarışma Kuralları:
- “Malatya Mutfağında Vejetaryen (Etsiz) Yemek Yarışması’na” başvuru; yemeğin reçetesi (tarifi) ve başvuru formunun aşağıda belirtilen e-mail adresine ve Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne (2. Kat) gönderilmesi şeklinde olacaktır.
- 18 yaşını doldurmuş tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları yarışmaya katılım sağlayabilirler. Jüri üyelerinin birinci derece yakınları ile Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü personeli ve birinci derece yakınları yarışmaya katılamazlar.
- Yarışma “Malatya Mutfağında Vejetaryen (Etsiz) Yemek ile gerçekleştirilecektir. Etli yemekler kabul edilmeyecektir.
- Yarışmacılar en fazla iki farklı yemekle başvuru yapabilir.
- Yarışmaya başvuru ücretsizdir.
- Yemeğin reçetesi (tarifi) Word belgesinde hazırlanıp, aşağıda belirtilen e-mail adresine ve Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne gönderilecektir.
- Yarışmacı, yemeğin yapımında veya sunumunda özellikle bir ürünü tanımlayacak şekilde marka ismi ya da logosu kullanmamaya özen göstermelidir.
- Yarışmaya katılan kişiler hazırladıkları yemeğin reçetesinin tüm telif haklarını Belediyemize vermiş sayılır.
- Yarışma sonucunda birinciye yarım altın, ikinciye çeyrek altın, üçüncüye gram altın, dördüncüye ve beşinciye tencere takımı verilecektir. Ayrıca tüm katılımcılara çay fincan takımı ve katılım belgesi verilecektir.
- Yarışmacının iki yemeği de puan alması durumunda, kendisine en yüksek puan aldığı yemek ile ödül verilecektir.
- Komisyon kararları kesindir, itiraz edilemez ve değiştirilemez.
- Belediyemiz yarışma öncesinde şartname de değişiklik yapma hakkını sahiptir. Değişiklik yapılması halinde kurum web sayfasından ve sosyal medya hesaplarından duyuru yapılacaktır.
- Yarışmaya katılan kişiler şartnameyi kabul etmiş sayılır.
- Yemeklerin ısıtılması için gerekli araç gereçler (tüp, mikrodalga fırın) tertip komitesi tarafından temin edilecektir.
- Yarışmacılar, yemeklerin jüriye sunumu sırasında ihtiyaç duyacakları servis kaşığı, tabağı, kepçesi vb. araç gereçleri kendileri getireceklerdir. Sunum puanlamayı etkileyeceğinden, yöresel sunumluklar (bakır tabak,tepsi vb.) kullanılabilir.
- Yemekler, yarışmamızın başvuru saatine göre yarışmacıların geliş sırası ile numara alıp, jüri tarafından değerlendirmeye alınacaktır.
- Yapılan yemekler en az altı kişilik olacaktır.
- 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Münasebeti ile düzenlenen yarışmamıza sadece kadınlar başvuru yapabilecektir.
- Yemeğin son aşaması olan sos ve ısıtma işlemi yarışma alanında yapılacaktır.
- Yarışmacılar numaralandırılması için saat:10.00-12.00’da Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayında olup, sunum için hazırlıklarını tamamladıktan sonra yemekler jüri tarafından saat 12.00 ‘da değerlendirmeye alınacaktır.
Seçici Kurul :
Değerlendirme Belediyemizin belirlediği Sahrap SOYSAL, Ayfer YAVİ, Hüseyin DENİZ, Cumali ÇETİNKAYA ve İbrahim Halil KILIÇ seçici kurul tarafından yapılacaktır. Seçici kurulun verdiği kararlar kesindir itiraz edilemez.
Değerlendirme Kriterleri ve Puanlama:
Katılımcılar, belirtilen tarihler arasında başvuru formu, yemeğin reçetesinin (tarifi) bulunduğu Word belgesi ile oluşan dosyanın tamamını göndermek zorundadır. Belge eksikliği halinde katılımcı yarışmaya alınmayacaktır.
Yemekler yarışmada Seçici Kurul tarafından Lezzet :30 puan, Görünüm Sunum: 20 puan, Yöresellik: 10 puan, Malzeme Uyumu Kıvamı: 20 Puan ve Uygulama:20 toplamda 100 puan üzerinden değerlendirme yapacaktır.
Herhangi bir kategoride seçici kurul tarafından ödüle layık görülmeyen yemek olması durumunda o kategorideki ödül iptal edilecektir.
Başvuru Şekli:
“Malatya Mutfağında Vejetaryen(Etsiz) Yemek Yarışması’na” katılmak isteyenler, 08 Mart 2022 tarihine kadar Belediyemizin https://www.battalgazi.bel.tr/ internet adresinde yer alan başvuru formunu indirip doldurduktan sonra başvuru formu, başvuru yapacağı yemeğin reçetesi (tarifi), Belediyemizin battalgazibel.kultur@gmail.com adresine e-mail yoluyla gönderecektir. (Başvuru formunun ve yemeğin reçetesinin bulunduğu Word belgesinin katılımcı tarafından imzalanması zorunludur.) E- posta yoluyla veya kurumumuza şahsen başvuru şeklinde yapılacaktır.
Yarışma hakkında Belediyemiz (0422) 328 4396- 328 4366 – 328 4368 numaralı telefonundan dahilleri aranarak ayrıntılı bilgiye ulaşılabilir.
Yarışma Takvimi:
Başvuru Başlangıç Tarihi: 01Mart 2022
Başvuru Bitiş Tarihi: 07 Mart 2022
Seçici Kurul Değerlendirme Tarihi ve Saati : 08 Mart 2022/12.00
Yemek Numaralandırma Saati:10.00/12.00
Sonuçların Açıklanma Tarihi: 08 Mart 2022
Ödül Dağıtımı Tarihi: 8 Mart Dünya Kadınlar Günü
Gerekli görüldüğü takdirde yarışma takviminde değişiklik yapılabilir. Değişiklik olması durumunda, yeni takvim kurum web adresimiz ve sosyal medya hesaplarımızdan duyurulacaktır.
Sonuçların Duyurulması:
Sonuçlar 08 Mart 2022 tarihinde https://www.battalgazi.bel.tr/ adresi ve Belediyemizin sosyal medya hesaplarından duyurulacaktır.
İletişim:
Telefon:0422 328 4396-328 4366- 328 4368
Faks:0422 322 0050
E-Posta: battalgazibel.kultur@gmail.com
Adres:Üçbağlar Mahallesi Sivas Caddesi No: 48 Battalgazi/MALATYA
“MALATYA MUTFAĞINDA VEJETARYEN(etsiz) YEMEK YARIŞMASI”
BAŞVURU FORMU
Yarışmacının Başvuru Yapacağı yemekler :
|
||
Yarışmacının Adı Soyadı: |
|
|
T.C. Kimlik Numarası: |
|
|
Doğum Yeri/Doğum Tarihi: |
|
|
E-Mail Adresi: |
|
|
Telefon Numarası: |
|
|
Adresi:
|
|
|
…../…./2022
İmza